Regenwaterput

Dekeyser Grond- en loonwerken

Afval- en regenwater scheiden is een Europese maatregel en verplicht in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Regenwater moet zoveel mogelijk op eigen terrein blijven voor het in de openbare riolering terechtkomt. Het waternetwerk in huizen of bedrijven in een overzicht gieten, een regenwaterput installeren tot filterputjes plaatsen: we doen het allemaal.

Waternetwerk in je woning

Hoe loopt het hele netwerk van regenwater en vuil water aan je woning? Dat brengen we voor je in kaart, zodat je een duidelijk overzicht krijgt. We vertellen je welke werken zeker uitgevoerd moeten worden, zodat je helemaal in orde bent met de wetgeving.

Installeren afval- en regenwatersysteem

Ook de totale installatie kunnen we helemaal voor je in orde brengen. Dat gaat van het aankoppelen van alle regenwaterafvoeren, plaatsen van filterputjes en een hydrofoorpomp -of de aanzuigpomp- in de regenput. En ook het afkoppelen van regenwater en vuil water hoort erbij. De binnenhuisinstallatie zoals de aansluiting op het toilet, wasmachine en de buitenkraan doen we samen met een loodgieter.

Plaatsen van regenwaterputten

Regenwaterputten hebben economische en ecologische voordelen. Je kan regenwater gebruiken voor het onderhouden van vloertegels, spoelen van het toilet of het wassen van je auto. Regenwaterputten -van beton of kunststof- kunnen we voor je installeren. Is er weinig plek om een te plaatsen? Dan gebruiken we vaak een platte kunststof regenwaterput.

Plaatsen van infiltratievoorzieningen

Infiltratiekratten in pvc of beton koppel je aan de regenput. Bij een nieuwbouwwoning is het verplicht om een infiltratiekrat te plaatsen. Daardoor kan regenwater gemakkelijk in de grond dringen en doe je aan duurzaam en ecologisch regenwaterbeheer.

Onderhoud en reinigen

Regenputten gaan lang mee als ze af en toe een reiniging krijgen. Hoe snel ze een onderhoud nodig hebben hangt af van verschillende factoren. Is het een bosrijk gebied? Staat er een filter op de regenput of niet? Schakel ons dus ook in voor het onderhouden en reinigen van regenwaterputten.

Onafhankelijke en erkende keurder

Je kan vragen om keuringen van een afkoppeling te laten uitvoeren, zoals we doen voor VLARIO en Aquaflanders. Ben je meteen zeker dat je met een erkende keurder in zee gaat. Een keuring gebeurt altijd door een onafhankelijke keurder. Eigen afkoppelingen kunnen we dus niet keuren, enkel die van andere partijen.

Over Dekeyser Grond- en loonwerken

Meer dan enkel grondwerken

Deskundig en persoonlijk: dat was voor Freddy Dekeyser het uitgangspunt toen hij samen met zijn broers in 1957 de zaak startte. En zonen Erwin en Lesley gaan ook prat op die visie.

Kunnen we de prijs voor een offerte niet meteen correct inschatten? Dan komen we langs om de situatie te bekijken.

grondwerken